Varmistustesti

Seinäkiipeilyssä on lajin luonteen vuoksi otettava huomioon turvallisuusasiat, ja jokaisen harrastajan onkin hallittava riittävät perustaidot, jotta harrastus säilyy turvallisena. Hallitessasi perusasiat voit vapaasti kiivetä ja varmistaa tiloissamme toisia kiipeilijöitä.

 

Kansallinen varmistuskortti

Uuden asiakkaan varmistustaidot tarkistetaan aina ensimmäisellä kerralla joko yläköysi- tai lead-varmistustestillä. Tullessasi sinun tulee myös lukea ja hyväksyä Kiipeilykeskuksen käyttöehdot. Testin läpäisseelle myönnämme kansallisen varmistuskortin, joka toimii todistuksena suoritetusta testistä ja antaa oikeuden varmistaa toista kiipeilijää tiloissamme. Kortti toimii myös kulkukorttina ladatessasi siihen erilaisia tuotteita kuten sarjakortteja.

Varmistuskortti on käytössä lähestulkoon kaikilla Suomen kiipeilyseinillä. Mikäli sinulla on jo kansallinen varmistuskortti jostain toisesta kiipeilykeskuksesta, se käy varmistustodistuksena ja asiakaskorttina myös meillä. Tällöin riittää, että rekisteröidyt meille tullessasi, ja liitämme kortin asiakasjärjestelmäämme.

 

Hinnat

 • Varmistustesti 13 €. Hyväksytty testi sisältää kansallisen yläköysi- tai lead-varmistuskortin ja jojon.
 • Vanhan varmistuslätkän voi päivittää yläköysikorttiin ilman testiä (hinta 13€), mutta lead-kortti vaatii lead-testin.
 • Varmistuskorttien tuotto menee Suomen Urheilukiipeily ry:lle, ja sitä kautta urheilukiipeilyn tukemiseen ja kehittämiseen.

 

Lead-kortti pakolliseksi 1.9.2015

Elokuusta 2015 alkaen alaköysikiipeilyyn ja -varmistamiseen tarvitaan kansallinen lead-kortti (punainen varmistuskortti), joka tulee kiipeilyhallissa roikkua valjaissa näkyvillä. Kortin saa suorittamalla lead-varmistustestin. Testin hinta on 13 € (sis. kortin).

 

YLÄKÖYSITESTI

LIIDITESTI

 

Seuratoiminta

Helsingin Kiipeilykeskuksen tiloissa kiipeilyseuratoimintaa organisoi kolme kiipeilyseuraa: Tapanilan Erän Kiipeilyjaosto, Suomen Alppikerho ja Mosa Climbers Ry.

 

Tapanilan Erä Kiipeilyjaosto

 • Aikuiset: Kiipeilyjaostolla on kohtuuhintainen vakiovuoro Kiipeilykeskuksella maanantaisin klo 18:30-20:30, torstaisin klo 19:00-21:00 ja lauantaisin klo 11:00-13:00. Vakiovuorolta löydät aina varmistustaitoisia kiipeilykavereita.
 • Lapset: Kiipeilyjaosto järjestää kiipeilyryhmätoimintaa 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille.
  • Junnuryhmissä tutustutaan kiipeilyyn urheilullisena liikuntamuotona ja nautitaan kiipeilyn jännityksestä turvallisesti ohjaajan valvonnan alla Helsingin Kiipeilykeskuksen sisäseinillä. Kaikissa ryhmissä juniorit opettelevat tarvittavat taidot toistensa varmistamiseen ja varmistavat myös toisiaan. Kaikkein tärkeintä on junnun oma motivaatio kiipeilyharrastusta kohtaan.
  • Nuorten kiipeilyryhmät kokoontuvat kerran viikossa – halutessaan voi ottaa myös kaksi tai kolme kiipeilykertaa viikolle. Ryhmät on jaettu alkeis- ja jatkoryhmiin.
 • Seuran jäsenmaksu sisältää Suomen Kiipeilyliiton kiipeilyvakuutuksen sekä Kiipeily-lehden
 • Erän jäsenet saavat 15% alennuksen Kiipeilykeskuksen kiipeilytarvikekaupasta, sekä Kiipeilykeskuksen 10 kerran sarjakortin hintaan 75€ (norm.90€)

Lisätietoja seurasta ja liittyminen seuraan osoitteessa: https://eraclimbing.com/

 

Suomen Alppikerho

 • Alppikerho tarjoaa jäsenilleen mm. seinäkiipeily-, kalliokiipeily-, lumi-, jää- ja vuoristokiipeilykursseja sekä ensiapu- ja lumiturvallisuusopetusta. Lisäksi kerho järjestää kerhoiltoja ja retkiä.
 • viikkovuoro Kiipeilykeskuksella, keskiviikkoisin 6€ koko päivä
 • jäsenmaksu sisältää SKIL:n kiipeilyvakuutuksen ja Kiipeily-lehden
 • Alppikerhon jäsenet saavat 15% alennuksen Puoti-kiipeilytarvikekaupasta

Lisätiedot: www.suomenalppikerho.fi

 

Mosa Climbers Ry

 • Mosa Climbers pyrkii jakamaan tietoa jäsenistölleen access-asioista, parantamaan jäsentensä harrastusmahdollisuuksia, edistämään turvallista kiipeilyharrastusta sekä tarpeen ilmetessä ja resurssien kohdatessa tuottamaan myös kursseja, leirejä sekä harjoitustilaisuuksia.
 • viikkovuoro Kiipeilykeskuksella, perjantaisin 6€ koko päivä
 • jäsenmaksu sisältää SKIL:n kiipeilyvakuutuksen ja Kiipeily-lehden
 • Mosa Climbersin jäsenet saavat 15% alennuksen Puoti-kiipeilytarvikekaupasta

Lisätiedot: https://mosaclimbers.yhdistysavain.fi/

Problemaattori treenin tukena

Helsingin Kiipeilykeskuksen reitit löytyvät nyt Problemaattorista! Problemaattorin käytön voit aloittaa täältä. Problemaattoriin voit merkitä kiipeämäsi reitit kätevästi omalla mobiililaitteella ja seurata omaa kehittymistäsi sekä antaa palautetta reiteistä. Problemaattorista löydät kätevästi myös uusimmat reitit ja boulderit!

Kiipeilykaveri hakusessa? Mosa Climbers!

Jos tarvitset kiipeilykaveria, facebookin Mosa Climbers -ryhmässä voi kysellä seuraa hallille tai ulos!

MOSA CLIMBERS